Luksuzno seosko vjenčanje

Luksuzno seosko vjenčanje

Je li vam je poznat osjećaj kada nešto vidite i odmah znate “to je to”? Upravo nam se taj osjećaj javio prilikom prvog posjeta lokaciji odabranoj za stilizirano snimanje. Zastale smo i imale jasnu viziju, scena luksuzne večere u stražnjem dvorištu malog sela.
Ideja za stilizirano snimanje je bila predstaviti Istru kao destinaciju za vjenčanja kroz sve scene snimanja. Kako Istra leži na 4 različite vrste tla (bijelo, sivo, crno i crveno), paleta zemljanih boja bila je logičan izbor za elemente korištene u konceptu i dizajnu dekora lokacije. Svi su segmenti pažljivo odabrani kako bi pratili i stopili se s istarskom arhitekturom koja je korištena u projektu gradnje lokacije. Uz dekorativnu rasvjetu, stvorena je magija – ambijent koji je topao i jednostavan.

Kroz cijeli dizajn i koncept stiliziranog snimanja, veliku smo pozornost dali autentičnim elementima koji prezentiraju Istru. Od natpisa dobrodošlice izrađenog od drvene daske na kojoj istarske žene stoljećima pa sve do danas mijese domaću tradicionalnu tjesteninu (njoki, pljukanci, fuži) kako bi prehranile svoje obitelji, do plana sjedenja u koji smo ukomponirali drvene daske na kojima se režu i poslužuju pršut i sir.

Drveni svadbeni stol predstavlja tradiciju – tradiciju čestih obiteljskih okupljanja koja su u Istri uvijek bila popraćena dobrom hranom i vinom. Suho cvijeće iz obližnjih šuma postavljeno u zemljane vaze od terakote bilo je savršen izbor za tople i prirodne dekoracije, stvarajući pritom ugodnu i prijateljsku atmosferu.

Istra je poznata kao regija gostoljubivih ljudi, ljudi koji će vas uvijek okrijepiti dobrim vinom i domaćim kolačima. Otuda potječe ideja o dvije različite scene, slatkom i vinskom kutku. Slatki kutak upotpunjen je tradicionalnim istarskim kolačima (kroštule, cukerančići i breskvice), dok vinski kutak predstavlja Istru u najboljem svijetlu sa neizbježnim pršutom, sirom, grožđem, maslinovim uljem i vinima po kojima je čitava regija nadaleko poznata.

Organizacija i suradnja: Visit Istria, Lepor weddingsWeddings in Croatia, Flammeum weddings, Studio Brzak
Dizajn i cvjetna dekoracija: Lepor weddings
Lokacija: San Canzian
Vjenčanica: Gray bridal
Foto: Flick Factory
Video: Lukart wedding photography
Rasvjeta: Panter lighting
Frizura: Living Room Hair Studio
MUA: Croatia Wedding Makeup
Torta i slatki kutak: Isidora Patisserie by Izo
Printani materijali Lepor weddings
Stalak za kolače: Bella Forma
Modeli: Mia Rkman, Zdravko Posavec